MÉRNÖKI
SZOLGÁLTATÁSOK

A III. CAD-Terv Szakmai Konferencia Mérnöki Szolgáltatásokat bemutató szekciójának alapvető célja bemutatni, hogyan fedjük le egy kézből a teljes fejlesztési folyamatot az ötlettől a termék- és elektronikai fejlesztésen át a prototípus gyártásáig.

A Mérnöki szolgáltatásokról bővebben itt tájékozódhat!

III. CAD-TERV SZAKMAI KONFERENCIA
MÉRNÖKI SZOLGÁLTATÁSOK SZEKCIÓ PROGRAMJA
09:00 – 09:45     Regisztráció

10:00  11:00     Plenáris ülés, meglepetés műsorral

A CAD-Terv Cégcsoport bemutatja, hogyan fedi le négy szakterület szoros együttműködésével a teljes fejlesztési folyamatot.

11:00 – 11:30     Szünet

11:30 – 11:50      Projektmanagement a mérnöki szolgáltatásokban

Budai Dénes, Mérnökség csoportvezető, CAD-Terv Cégcsoport

Az előadásban gyakorlatban kipróbált eszközöket mutatunk be a projektmanagement területén. Bemutatásra kerül a hatékony feladatfelvétel egy elképzelt példán keresztül. Az előadás végére választ kapunk a következő kérdésekre. Hogyan mérjük fel a projektet? Honnan közelítjük meg a kapott feladatot? Hogyan állítjuk fel a mérföldköveket, a mérési pontokat a projekt megtervezése során? Milyen eszközök szükségesek a projekt biztonságos vezetéséhez, és figyelemmel kíséréséhez?

11:50 – 12:10    Használható, szerelhető, eladható: a design integrációja a termékfejelsztésbe

Húnfalvi András, Alapító, designer, Flying Objects Design Studio Kft. 
Laufer Frenec, Alapító, designer, Flying Objects Design Studio Kft.

Design és technológia kéz a kézben. Előadásukban vendégelőadóink megmutatják a design feladatát, kihívásait és fontosságát egy termékfejlesztési projektben. Mit tud hozzátenni a designer a termékfejlesztéshez? Hogyan működik együtt hatékonyan a designer a termékfejlesztő mérnökökkel. Bemutatunk egy nagyobb közös projektet a CAD-Terv-vel, illetve néhány előélet nélküli, komoly innovációt tartalmazó új projektet.

12:10 – 12:30    Új generációs gabonaelemző készülék fejlesztésbe az INFRACONT Kft.-vel

Takács Dániel, Ügyvezető, INFRACONT Műszeripari Kft.
Horváth Réka, Junior projektvezető, CAD-Terv Cégcsoport

Funkció, forma és gépészet egyesítése a termékben. Előadásunkban bemutatjuk, hogyan történik a felhasználó és a megrendelő igényeinek beépítése egy kiválasztott formaterv kidolgozása során a végső termékbe. Hogyan hangolja össze a terméktervező a gépészetet a megrendelő által tervezett és ismert belső tartalommal, és a termék formavilágával. Rámutatunk, hogy a projekt sikerének kulcsa a szoros kommunikáció, a magas fokú együttgondolkodás, és a széleskörű tudás/tapasztalat megosztás. A siker garanciája, hogy a fejlesztés közösen történik.

12:30  13:00      Szünet

13:00  13:15   Mérnöki döntések támogatása és megalapozása - végeselemes szimuláció a termékoptimalizálásban

Nagy Abonyi Tamás,Termékfejlesztési irodavezető, Electrolux Lehel Kft.

Mikor forduljon a mérnök a szimulációs számításhoz? Vendégelőadónk előadásának témája az „s.bag” porzsáktartó összehasonlító elemzésének vizsgálata, az optimális koncepció kiválasztása, 3 működőképes alternatíva közül. Választ kapunk arra, hogyan támogassuk a fejlesztési folyamatot szimulációval, az alkatrész egy korábbi verziójának továbbfejlesztésében. Hogyan határozzuk meg a megerősítésre szoruló területeket, a műanyag alkatrész teherviselő zónájában jelentkező megszívódások miatt?

13:15 – 13:30    Kihívások és új megoldások a tervezésben - avagy a CAD-Terv mérnökcsapat egyénre szabott megoldásai

Bódi István, Mérnökség csoportvezető, CAD-Terv Cégcsoport
Bernáth Erik, Senior projektvezető, CAD-Terv Cégcsoport
Az előző években a CAD-Terv számos olyan feladatot oldott meg nagy sikerrel, amelyekben a standard eljárások nem nyújtottak megoldást. A gépek, a készülékek mérnöki feladatai a megrendelőink igényei, valamint a helyszíni műszaki adottságok szerint, egyedileg valósultak meg. Előadásunkban bemutatjuk milyen kihívásokkal szembesültünk és ezekre milyen innovatív megoldásokat alkalmaztunk.
 

13:30 – 13:45   Professzionális együttműködés - válasz a legmagasabb megrendelői elvárásokra

Nagy József, Szerszámüzem vezető, Linamar Hungary Zrt.

A Linamar és a CAD-Terv évek óta sikeresen és évről évre hatékonyabban működik együtt. Az együttműködés kialakulásának történetét, a megszerzett és megélt tapasztalatokat mutatja be vendégelőadónk a saját szemüvegén keresztül. Felszínre kerülnek olyan tippek és trükkök, amelyek nélkül nincs sikeres együttműködés. Kihagyhatatlan előadás minden olyan vállalkozás számára, amely külsős tervező csapatot alkalmaz, vagy szeretne alkalmazni a jövőben. 

13:45 – 14:00     A jövő munkahelye -  a multi és a konzulens cég összefonódása

Kiss István, Site manager, Electrolux Lehel Kft.

Nagyobb siker, gyorsabb eredmény, jobb flexibilitás, kiterjesztett eszközállomány, költséghatékonyság: a fejlesztések kihelyezése. Konzulens bedolgozás a multi környezetbe, mint a legköltséghatékonyabb, legbiztonságosabb megoldás, és a jövőbeni sikerprojektek záloga.

14:15 - 14:30     Plenáris ülés
Nyereménysorsolás
14:30 -     Ebéd

 

REGISZTRÁCIÓ A KONFERENCIÁRA

 


MÉRNÖKI SZOLGÁLTATÁSOK

Jelentős szakmai tapasztalattal és neves referenciákkal rendelkező mérnök csapatunk különböző iparágak képviselőivel működik együtt gépészeti- és terméktervezői, célgép- és berendezés tervezői területeken. Projektjeink során tervezői részlegünkkel hatékonyan tudunk bekapcsolódni a mérnöki munkába.
 
Partnerünket egészen az ötlet felmerülésétől a koncepció kidolgozásán keresztül a sorozatgyártásig támogatjuk, legyen szó akár komplex termékfejlesztésről vagy kisebb, egyszerűbb projektekről.
 
Fő iparágak, melyekben gépészeti és terméktervezési területen nagy tapasztalattal rendelkezünk:

  • Autóipar és szállítmányozás (logisztikai és gyártástervezés)
  • Ipari eszközök és berendezések (gyártástervezés, alkatrész- és célgéptervezés, készüléktervezés)
  • Légi-, űr- és hadipari berendezések (gyártó berendezések és szerkezetek, műholdtervezés)
  • Fogyasztási cikkek, háztartási termékek (háztartási gépek gépészeti- és formatervezése 

REGISZTRÁCIÓ

Tartson velünk a III. CAD-Terv Szakmai Konferencián 2017. október 10-én Budapesten! A részvétel DÍJMENTES, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött.

A konferencia helyszíne és időpontja:

Aquaworld Resort Budapest

1044 Budapest, Íves út 16.

2017. OKTÓBER 10. 10:00-15:00

KAPCSOLAT

Telefon: +36 1 461-9000

Email: marketing@cadterv.hu