SZIMULÁCIÓS
MEGOLDÁSOK

SIMULIA REGIONAL USER MEETING 2017

A nemzetközi szinten jegyzett SIMULIA REGIONAL USER MEETING 2017 első alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon. A konferencia alapvető célja bemutatni, hogyan épülnek be a Dassault Systemes termékportfoliójára (ABAQUS, iSight, Tosca, fe-safe) épülő analízis eszközök a fejlesztési folyamatokba. 

A SIMULIA megoldásokról bővebben itt tájékozódhat!

III. CAD-TERV SZAKMAI KONFERENCIA
SZIMULÁCIÓS MEGOLDÁSOK SZEKCIÓ PROGRAMJA
09:00 - 09:45     Regisztráció
10:00 - 11:00     Plenáris ülés, meglepetés műsorral
A CAD-Terv Cégcsoport  bemutatja, hogyan fedi le négy szakterület szoros együttműködésével a teljes fejlesztési folyamatot.
11:00 – 11:30     Szünet

11:30 - 12:00     SIMULIA szoftverek jövőképe a gyártótól: ABAQUS és kiterjesztett környezete (az előadás angol nyelvű)
Dr. Florian Jureka, Director, SIMULIA EuroCentral & Russia, Dassault Systemes

Milyen irányba folynak a fejlesztések, milyen új kapacitásokat tervez egy világhírű gyártó a jövő release-ekbe, akár „egyszerű” végeselemes analízisek tekintetében, akár emelt szintű topológia optimálásra vagy kifáradási analízisekre gondolva?

12:00 - 12:30      Xflow - különleges CFD technológia a Dassault Systemes portfóliójában
Bajcsy Áron, Terméktámogató mérnök, CAD-Terv Cégcsoport

Az XFlow a hagyományos CFD technológiák helyett részecskealapú megközelítéssel száll be az áramlástechnikai szimulációk versenyébe. A hagyományos hálózási folyamatot elhagyva nagysebességű, turbulens áramlások szimulációjával, szilárdtestmozgásokat kombinálva képes felvenni a kesztyűt a legnagyobb vetélytársakkal.
12:30 - 13:00      Szünet

13:00 - 13:30    Jövő a jelenben: 3DEXPERIENCE szimulációs lehetőségek (az előadás angol nyelvű)
Tomas Ivancic, SIMULIA Sales Manager EuroCentral & Russia, Dassault Systemes

A mérnöki tevékenység átfogó új koncepciója a 3DEXPERIENCE platform. A platformon történő együttműködési és szimulációs megoldások új lehetőségeket nyitnak a konkurens fejlesztés és a végeselemes szimuláció területén. Ezek jelen státusza és fejlődési irányai ismerhetők meg az előadásból.
13:30 - 14:00   Az ABAQUS aktuális fejlesztési irányai, használatának újabb lehetőségei
Brezvai Gábor, Terméktámogató mérnök, CAD-Terv Cégcsoport

Az előadásban az új release által elérhető új képességek kerülnek bemutatásra egy színes, gyakorlati előadás keretében. Gyakorló szimulációs mérnök kollégánk felfedi szakmai titkait és megmutatja, hogyan segítik az új fejlesztések a mindennapi munkáját.
14:15 - 14:30     Plenáris ülés
Nyereménysorsolás
14:30 - 15:30    Ebéd
15:30 - 15:45     NAFEMS East Europe Regional Group
Dr. Felhős Dávid, osztályvezető, műszaki számítások, Knorr-Bremse Rail Systemes Budapest

A NAFEMS a mérnöki szimulációval foglalkozó szakemberek független nemzetközi non-profit szervezete, amelynek a világ fejlett régióban már korábban megalakultak és működnek a helyi csoportjai. Közép- és Kelet Európa eddig nem volt része ennek a nemzetközi szimulációs közösségnek, ami a szakma vérkeringését jelenti és ami a szakmai fejlődés egyik katalizátora. November 27-én Budapesten rendezzük meg a NAFEMS East Europe Group alapító ülését.  
15:45 - 16:05      In silico biomechanikai laboratorium (ISBL) szerepe a komprehenzív gerincgyógyászatban
Dr. Éltes Péter, Kutatóorvos, PhD hallgató, Országos Gerincgyógyászati Központ, K+F

Vendégelőadónk bemutatja, hogyan adhatunk a gerincgyógyászatban felmerülő tudományos és klinikai kérdésekre válaszokat a FEA-ra épülő ”in silico biomechanikai˝ vizsgálatok segítségével. Az egyénre szabott prediktív szimulációs módszerek a jövő gerincgyógyászatának és gerincsebészetének sok esetben nélkülözhetetlen eszközei lesznek.
16:05 - 16:25   Geotechnikai feladatok megoldása numerikus modellezéssel
Mészáros Eszter, Ügyvezető helyettes, Kőmérő Kft.

A végeselemes megoldások alkalmazása rendkívül széles körű. Ezek közül a geotechnika-kőzetmechanika területe nem az elsők között jutna eszünkbe. Ebben az iparágban jeles hazai és nemzetközi referenciákkal rendelkező vendégelőadónk bemutatja, milyen szakmai kihívásokat kell megoldaniuk és ebben, hogyan segíti őket a SIMULIA technológia. 
16:25 - 16:45   Az ABAQUS felhasználása versenyautó motor alkatrészek fejlesztésében
Kovács Kristóf, Szimulációs mérnök hallgató, Szent István Egyetem

Vendégelőadónk bemutatja, hogy a gyakorló mérnököket zavarba ejtő precizitás és kreativitás mellett hogyan segíti az ABAQUS képességei az egyetemista Formula 1 verseny motorjának fejlesztésére specializált csapat alkotó munkáját.

 

REGISZTRÁCIÓ A KONFERENCIÁRA

 


SZIMULÁCIÓS MEGOLDÁSOK 

A fejlesztési folyamatban a méretezés, a konstrukció ellenőrzése mindig is központi szerepet töltött be. Napjainkban a végeselemes szimuláció a mérnökök részére is elérhetővé vált a CAD-rendszerekbe épített modulok révén, így egyre szélesebb körben kerül alkalmazásra.

Megoldásaink a Dassault Systemes SIMULIA termékportfoliójára épülnek, melyekkel lefedjük a technológiába frissen bekapcsolódni vágyó, és a szimulációt magas szinten használó ügyfeleink igényeit is.

A SIMULIA szoftver család elemei, mint az Abaqus, iSight, Tosca, fe-safe széleskörű megoldásokat nyújtanak a mérnökök számára végeselemes vizsgálatok olyan területein, mint pl. szilárdságtan, kifáradás, hő- és áramlástan, ejtés,– törés-, kompozit-, hegesztés-, zaj-, rezgés-, kontakt analízis, optimálási feladatok, nem lineáris és dinamikus vizsgálatok, élettartam tesztek vagy kifáradás vizsgálatok.

Szoftvermegoldásainkon felül, szakértői tudásunkkal szimulációs szolgáltatásokat is teljesítünk partnereinknek.

Főbb iparágak:

  • Autóipar és járműgyártás
  • Ipari eszközök és berendezések
  • Orvosi eszköz- és műszergyártás
  • Űr-, légi- és hadiipar
  • High-Tech
  • Fogyasztási cikkek
  • Energetikai és közüzemi szektor
  • Csomagolástechnika
  • Építőipar

REGISZTRÁCIÓ

Tartson velünk a III. CAD-Terv Szakmai Konferencián 2017. október 10-én Budapesten! A részvétel DÍJMENTES, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött.

A konferencia helyszíne és időpontja:

Aquaworld Resort Budapest

1044 Budapest, Íves út 16.

2017. OKTÓBER 10. 10:00-15:00

KAPCSOLAT

Telefon: +36 1 461-9000

Email: marketing@cadterv.hu